Rotterdams Klimaatakkoord

Hotel Neutraal

Zestien Rotterdamse hotels gaan in samenwerking met Green Leisure GroupBlueCityRotterdam Partners en Gemeente Rotterdam aan de slag met verduurzaming in het project Hotel Neutraal. Samen zetten ze collectief stappen op weg naar een CO2-neutrale en circulaire toekomst. Stappen die helpen bij het besparen van kosten en zorgen voor een schoner Rotterdam door energiebesparing, minder afval en voedselverspilling, meer circulaire producten, waterbesparing en een lagere CO2 uitstoot.  Met een nulmeting wordt inzichtelijk gemaakt waar de hotels nu staan en wat de duurzame quick-wins zijn. Vervolgens gaan de hotels onder begeleiding aan de slag om de duurzame doelen te behalen. De resultaten van alle scans worden gedeeld met de hotels tijdens een gezamenlijke bijeenkomst in mei 2023.

De deelnemers zijn: Hostel Room, Stayokay, The James, Supernova Hotel, Hotel New York, NH Atlanta, Nhow, H2otel, Room Mate Bruno, Bilderberg Parkhotel, The Bellhop, Hotel van Walsum, The Student Hotel, The Slaak, Marriott Hotel en Postillion Hotel WTC. 

Hotel Neutraal geeft deze Rotterdamse hotels direct inzicht in de duurzame kansen en geeft praktisch handvatten om zelf mee aan de slag te gaan. De deelnemers streven ernaar om circulaire en duurzame maatregelen te nemen, die onder meer leiden tot CO2-reductie en lager grondstoffengebruik. Iets wat de hotellerie goed kan gebruiken na een periode van COVID-19 lockdowns, sterke prijsstijgingen en personeelstekorten. ‘Vanuit onze gasten en medewerkers zien we dat duurzaamheid steeds een belangrijker thema wordt. Ook zorgen de stijgende energiekosten en de steeds strenger wordende milieuwetgeving dat we stappen moeten blijven nemen op het gebied van duurzaamheid. We hopen in dit traject meer inzicht te krijgen in de duurzame quick-wins en te leren van de andere deelnemende hotels’. ~ Monique Segeren, Hostel Room. 

© Gemeente Rotterdam