Rotterdams Klimaatakkoord

Nieuwe voorzitter Gebouwde omgeving

Sinds 1 maart is er een nieuwe voorzitter voor de Klimaattafel Gebouwde omgeving: Esther van der Velden. Tijdens de online bijeenkomst ‘Eén jaar Rotterdams Klimaatakkoord’ stelde ze zich al kort voor. 

Esther volgt hiermee Alex Moret op die eind vorig jaar stopte als voorzitter van de tafel. “Ik kijk enorm uit naar het voorzitterschap en heb zin om samen met alle partijen te werken aan een duurzame gebouwde omgeving in Rotterdam,” vertelt Esther. De wereld van de gebouwde omgeving is haar niet vreemd, met ervaring bij onder meer de Woningmarktregio Haaglanden en het Samenwerkingsverband Wonen regio Rotterdam.

Haar voornemens voor de tafel? Esther geeft aan dat ze zeer onder de indruk is van al het werk dat al verricht is. “Er zijn veel klimaatdeals gesloten. Maar we zijn er nog niet, de CO2 reductie moet nog verder omlaag”. Het zijn haar intenties om de samenwerking met de corporaties en grote marktpartijen voort te zetten. Verder wil zij de VvE’s en de bedrijven steviger gaan betrekken, zodat de energietransitie in de gebouwde omgeving versneld kan worden. “Maar het allerbelangrijkste is om van de deelnemende partijen te horen waar zij kansen zien.“

© Gemeente Rotterdam