Rotterdams Klimaatakkoord

RET maakt ‘stille’ meters in de energietransitie

Heeft u de nieuwe elektrische bussen van de RET al gezien? Afgelopen december zette de RET een flinke stap in de verduurzaming van het busvervoer. Het Rotterdamse vervoersbedrijf liet samen met opdrachtgever Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en de gemeente Rotterdam maar liefst 55 volledig, geruisloze elektrische bussen de weg op gaan. Een mooie eerste stap naar een energiepositief vervoersbedrijf. 

RET is deelnemer van het in november ondertekende Rotterdams klimaatakkoord en voegt direct daad bij het woord. Door de overstap naar elektrische bussen bespaart het bedrijf jaarlijks meer dan een miljoen liter diesel en ruim 4 duizend ton CO2. De komende maanden worden er ook oudere dieselbussen vervangen en gaan er nieuwe dieselhybride bussen en zuinigere dieselbussen de weg op. “We zijn trots dat we onze reizigers en de omwonenden van de busroutes de eerste stap naar uitstootvrij busvervoer kunnen presenteren”, benadrukt algemeen directeur RET Maurice Unck. De 55 bussen rijden op de buslijnen 32, 33, 38, 44 en 56 en zijn allemaal routes waar luchtkwaliteit een aandachtspunt is.

Geleidelijke overgang naar Zero Emissie 

In 2021 komen er nog vijftig zero emissiebussen bij, in 2024 weer vijftig en in 2029 de laatste 110. In lijn met de landelijke afspraken is de RET in 2030 uitstootvrij. De RET kiest bewust voor een geleidelijke overgang naar uitstootvrij rijden. Unck: “Dat doen we in de eerste plaats omdat de techniek zich razendsnel ontwikkelt. Denk aan een grotere opslagcapaciteit van accu’s en een grotere actieradius. Als we van deze verbeteringen willen meeprofiteren, moet je niet alles in één keer vervangen.”

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Met de introductie van de nieuwe bussen neemt de RET zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Er is het bedrijf veel aan gelegen om het openbaar vervoer een nog duurzamer reisoptie te maken. In dat kader sloot het eerder dit jaar al een nieuw energiecontract met Eneco af, dat sinds 1 januari 2020 is ingegaan. Onderdeel van dat contract is dat het energiebedrijf nieuwe duurzame opwekcapaciteit in Nederland realiseert, gebouwen van de RET voorziet van zonnepanelen en samen met de RET een campagne opzet om reizigers bewust te maken van het OV als duurzame vervoersoptie. 

© Gemeente Rotterdam